Keukeninspiratie en keukentrends

Je vindt ze hier

De voor- en nadelen van een greeploze keuken

Hou jij van een strak, modern interieur? Overweeg dan zeker een greeploze keuken! Een greeploze keuken heeft geen knoppen of handgrepen want less is more bij deze keukenstijl. Een keuken zonder grepen is niet alleen een genot voor het oog, het biedt je ook tal van voordelen.

De voordelen

Strak en tijdloos

Het grootste voordeel van een greeploze keuken is het strakke design en de minimalistische afwerking. Dit geeft de keuken een moderne en luxueuze uitstraling. Bovendien is een keuken zonder grepen tijdloos.

Lijkt groter

Een keuken zonder grepen lijkt groter. In werkelijkheid is de ruimtebesparing minimaal, maar toch oogt en voelt dit type keuken veel ruimer en minder druk aan. Beschik jij over een kleine keukenruimte? Dan is een greeploze keuken de juiste keuze voor jou.

Kindvriendelijk

Lopen er bij je thuis kleine kinderen rond? Dan heb je nog een extra reden om voor een greeploze keuken te kiezen. Kinderen kunnen zich niet langer stoten aan uitstekende grepen of puntige randjes. Ook is het voor kleine kinderen niet zo gemakkelijk om de kastdeuren open te trekken. Ideaal om snoepers uit de kasten te houden.

Gebruiksgemak

Ook het gebruiksgemak is een grote troef van de keuken zonder grepen. Sommige mensen vinden greeploze kastdeuren namelijk functioneler dan een keuken met handgrepen. Daarnaast is dit type keuken veel gemakkelijker schoon te maken doordat de oppervlakten volledig vlak zijn. 

De nadelen

Vaker schoonmaken

Om een greeploze kast te openen, moet je telkens de kastfronten aanraken. Hierdoor worden ze sneller vuil en zijn vlekken sneller zichtbaar. Het gevolg: je moet je keuken vaker schoonmaken. Door een materiaal te kiezen dat geen vingerafdrukken of vetvlekken toont kan dit probleem gemakkelijk vermeden worden.

Laat gebruikssporen na

Hoe vaker we de kasten aanraken, hoe sneller ze slijtage gaan vertonen. Of dat denken we toch. Als je kiest voor een keuken uit een duurzaam materiaal is ook dit probleem van de baan. 

Meer informatie nodig?

Heb je graag nog wat meer informatie over een greeploze keuken? Neem dan snel contact met ons op! We geven je graag advies op maat van jouw wensen en noden. 

Meer inspiratie nodig?

Laat je verleiden door onze keukens en download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën voor jouw nieuwe droomkeuken!

Cover-ebook
Scroll naar boven