Keukeninspiratie en keukentrends

Je vindt ze hier

Dampkap inbouw voor je kookeiland? 3 redenen om een geïntegreerde dampkap te kiezen!

Droom jij van een kookeiland? Dan heb je waarschijnlijk ook al nagedacht over een oplossing voor je dampkap. Want je wil natuurlijk een dampkap die niet té veel opvalt in je mooie open keuken. Een dampkap inbouwen is dan een goed idee. Een kookplaat met een geïntegreerde dampkap is tegenwoordig een vaak gekozen oplossing. Niet moeilijk als je de voordelen even op een rijtje zet. 

1 – HOOD-IN-HOB: filteren zonder omwegen

Een geïntegreerde dampkap in je kookplaat is bijzonder effectief. Je dampkap zit immers vlak bij de bron. Kookdampen kunnen niet eerst opstijgen en zich in je keuken verspreiden. Alle geur- en vetdeeltjes worden onmiddellijk efficiënt opgevangen. Berghoff ontwikkelde zelfs al kookpotten die passen bij deze manier van afzuigen. De kookpotten leiden de damp naar beneden waardoor die nog makkelijker verdwijnt. 

Tip: zet je dampkap altijd aan vóór je begint te koken. Omdat je zo een luchtstroom creëert, werkt je dampkap effectiever. Dat geldt trouwens voor elke dampkap!

dampkap inbouw

2 – Een open keuken blijft echt open

Een geïntegreerde dampkap in je kookplaat zorgt voor een vrij en onbelemmerd zicht in je keuken. Geen grote dampkap boven je kookeiland die je open keuken domineert. Geen randen en hoeken op hoofdhoogte. Geen damp die je zicht belemmert (of die koks met een bril een aangeslagen bril bezorgt). 

3 – Makkelijk schoon

Een traditionele dampkap schoonmaken is best tijdrovend. Een geïntegreerde dampkap vraagt minder onderhoud. Mooi makkelijk dus, zo’n dampkap in je kookplaat. 

Demo Keukens werkt met geïntegreerde dampkappen van Bora, Atag, Pelgrim en Smeg. Jij kiest het systeem dat het best bij je keuken past. Zowel een traditioneel luchtafvoersysteem als een recirculatiesysteem zijn mogelijk. Een recirculatiefilter is een alternatieve oplossing om kookdampen te elimineren als afvoer naar buiten niet mag of kan. 

Meer info over dampkap inbouw

Wil je graag een nieuwe keuken mét een keukeneiland? Demo Keukens denkt graag met je mee over de ideale dampkap. Maak een afspraak met je persoonlijke adviseur of neem contact met ons op. Wij zorgen voor een oplossing die volledig bij jou past. 

Meer inspiratie nodig?

Laat je verleiden door onze keukens en download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën voor jouw nieuwe droomkeuken!

Cover-ebook
Scroll naar boven