Keukeninspiratie en keukentrends

Je vindt ze hier

Dit zijn de keukentrends van 2023

Een nieuw jaar, nieuwe gebruiken! De bouwsector is voortdurend in evolutie: nieuwe technologieën doen hun intrede, nieuwe materialen komen op de markt en smaken veranderen. Natuurlijk ontsnapt ook de keukenwereld daar niet aan. Daarom geven we je graag een inkijk in de keukentrends van 2023.

1. Harmonische kleuren of een opvallende stijlmix

De keuken neemt steeds meer een centrale rol in. Daarom wordt de afstand tussen keuken en leefruimte steeds kleiner, letterlijk en figuurlijk. Door de kleur van de keuken aan te passen aan de looks van de rest van de woning versterk je dat gevoel nog.
Toch kiezen ook heel wat mensen voor een eerder gewaagde keukenlook, waarbij stijlen en kleuren gecombineerd worden. Zo wordt de keuken een uiting van creativiteit en unieke persoonlijkheid.

2. Een vleugje nostalgie

De laatste decennia werden overheerst door strakke keukens. Nu merken we een hernieuwde interesse voor rondere vormen. Hoekige keukenbladen en tafels ruimen plaats voor keukenbladen en tafels met afgeronde hoeken.

3. De comeback van chroom en roestvrij staal

Niet alleen ronde vormen komen terug, ook chroom en roestvrij staal (RVS) worden weer populair. Het wordt steeds meer gebruikt voor keukenkasten, maar ook voor volledige keukenbladen.

4. Duurzaamheid troef

Om onze ecologische voetafdruk te beperken, willen we allemaal wat groener gaan leven. Zo proberen we het wat langer te doen met hetgeen we hebben i.p.v. meteen iets nieuws te kopen. De keuken renoveren door bijvoorbeeld de fronten van je kasten te vervangen is een milieubewust alternatief voor een volledig nieuwe keuken.

Keukentrends 2023

5. Opgeruimd staat netjes

Gesloten bovenkasten winnen weer terrein. Gedaan met rondslingerende spullen, berg alles op in de gesloten kasten en je krijgt een cleane, strakke keuken.

Meer weten over de keukentrends van 2023?

Wil je de keukentrends van 2023 ontdekken in een van onze twee toonzalen? Wij ontvangen je met open armen.

Meer inspiratie nodig?

Laat je verleiden door onze keukens en download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën voor jouw nieuwe droomkeuken!

Cover-ebook
Scroll naar boven