Keukeninspiratie en keukentrends

Je vindt ze hier

De voordelen van een gesloten keuken

Overweeg je een nieuwe keuken te kopen? Dan heb je ongetwijfeld heel wat knopen door te hakken: wil je een landelijke of liever een moderne keuken, welke kleur verkies je, welke toestellen heb je nodig? Maar de belangrijkste keuze van allemaal is ongetwijfeld die tussen een open, halfopen of gesloten keuken.

Verschillende keukentypes

Een open keuken bevindt zich niet in een afzonderlijke kamer, maar loopt over in de woonkamer. Je kookt m.a.w. gewoon in je leefruimte. Een halfopen keuken bevindt zich eveneens in je woonruimte, maar wordt afgescheiden door een wand of toog. Wanneer je de keuken onderbrengt in een aparte ruimte, afgescheiden van de woonkamer, spreken we over een gesloten keuken.

gesloten keuken

Waarom kiezen voor een gesloten keuken?

In een gesloten keuken kan je in alle rust kokerellen, terwijl je huisgenoten in de kamer daarnaast gewoon hun ding kunnen doen. Bovendien hebben ze geen last van vervelende geurtjes die uit de keuken kunnen opstijgen. Wordt de keuken niet gebruikt, dan zet je de verwarming wat minder. Zo bespaar je op je dure stookkosten.

Je kan in alle rust koken, zonder pottenkijkers. Ligt je keuken er wat rommelig bij? Geen probleem, niemand kan het zien. Omdat de keuken zich in een afzonderlijke ruimte bevindt, kan je probleemloos voor een andere stijl dan de rest van je woning kiezen. Ten slotte zorgt een afgesloten keuken voor meer hygiëne. Alle etenswaren en -resten blijven samen in een ruimte en bacteriën kunnen zich minder snel verspreiden.

Ga jij resoluut voor een gesloten keuken of twijfel je nog? Kom gerust langs. Samen kijken we welk keukentype het best bij jouw wensen past.

Meer inspiratie nodig?

Laat je verleiden door onze keukens en download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën voor jouw nieuwe droomkeuken!

Cover-ebook
Scroll naar boven