Keukeninspiratie en keukentrends

Je vindt ze hier

Het belang van een propere keuken tijdens de feestdagen

Heb jij het ook al gemerkt? De winkels vullen zich met kerstversiering en andere eindejaarsattributen. Inderdaad, de feestdagen komen razendsnel dichterbij. En wie eindejaarsfeesten zegt, denkt onmiddellijk aan gasten ontvangen, toch? Tijd om je huis een grondige poetsbeurt te geven, maar vooral: tijd voor een propere keuken!

Hou het veilig en gezellig met een propere keuken

Geef toe: heb jij zin om op bezoek te gaan bij familie of vrienden waar het een rommeltje is? Natuurlijk niet, en dat geldt ook voor de keuken. Een netjes opgeruimde en gepoetste keuken nodigt uit tot gezellig samen zijn, al dan niet met een hapje of een drankje.
Daarenboven is een propere keuken erg belangrijk voor je gezondheid. Door je keuken – inclusief koelkast – geregeld een grondige beurt te geven, maken bacteriën en andere vieze beestjes geen kans.

Propere keuken

Tips voor een propere keuken

Een propere keuken begint met orde. Zet de vuilbak op een handige plek zodat je er meteen aan kan. Gebruik bewaarpotten om het overzicht op je voorraad te behouden. Leg gebruikt keukenmateriaal en dergelijke steeds meteen weer op zijn plek en ruim je lades geregeld op.

Wil je je keukenkasten en wandtegels een goede poetsbeurt geven, dan kan je een ontvetterspray en een zacht doekje gebruiken. Om je keramisch of inductievuur te poetsen gebruik je best een allesreiniger. Vermijd zeker het gebruik van schuurmiddelen of schuursponsjes! De elementen van je gasvuur laat je eerst weken in een sopje met soda alvorens te schrobben. Soda kan je trouwens ook gebruiken om je oven weer spic en span te krijgen.

Vergeet zeker je koelkast niet! Ook hier kan je aan de slag met een zachte doek en allesreiniger. Controleer meteen ook de vervaldatum van de producten in de ijskast.

Meer weten?

Wil je nog meer tips en tricks voor een propere keuken? Neem gewoon even contact met ons op.

Meer inspiratie nodig?

Laat je verleiden door onze keukens en download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën voor jouw nieuwe droomkeuken!

Cover-ebook
Scroll naar boven