Keukeninspiratie en keukentrends

Je vindt ze hier

Voorraadkast indelen: enkele handige tips & tricks

Is jouw voorraadkast rommelig en onoverzichtelijk? Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Je voorraadkast indelen en organiseren kan een grote uitdaging lijken, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn! Onze handige tips en tricks helpen je op weg.

Tip 1: Begin met een frisse start

Om je voorraadkast goed te kunnen organiseren moet er eerst schoon schip gemaakt worden. Haal alles uit de kast en zet de spullen op een grote tafel of op de grond. Bekijk vervolgens de houdbaarheidsdatum van alle etenswaren en gooi weg wat over datum is. Liggen er spullen of etenswaren in de kast die je nooit of nauwelijks gebruikt? Gooi ze weg of geef ze aan iemand die ze wel kan gebruiken.

Tip 2: Gebruik doorzichtige bakken

Een gouden tip: investeer in doorzichtige opbergdozen en potten. Het zorgt voor eenheid en je ziet in één oogopslag wat erin zit. Kies daarbij voor stapelbare verpakkingen. Zo benut je de ruimte extra goed.

Droge ingrediënten zoals suiker, bloem en pasta kan je het beste bewaren in transparante voorraadbussen. Dit houdt de producten ook langer vers. De rest van blikken, flesjes, potjes en pakjes kan je in opbergbakken of opbergmanden steken.

voorraadkast indelen

Tip 3: Denk in categorieën

Verdeel alle spullen in categorieën. Leg soortgelijke producten na het winkelen direct bij elkaar in de doorzichtige bakken en manden. Denk aan categorieën zoals ontbijt, pasta’s, bakspullen, etc. Het is niet alleen overzichtelijk, je vindt ook alles sneller terug.

Tip 4: Kies voor een goede volgorde

Alles draait om een goede volgorde. Producten die je vaak nodig hebt zet je vooraan of op een andere plek waar je gemakkelijk bij kan. Producten die langer houdbaar zijn en die je niet zo veel gebruikt kan je op de bovenste plank zetten.

Tip 5: Labelen maar!

Labels zijn je beste vriend. Ze houden alles efficiënt en georganiseerd. Zet op de bak wat erin zit, dan hoef je niet iedere keer alle bakken af te gaan als je iets nodig hebt. Belangrijk is wel dat je alles steeds goed opbergt nadat je boodschappen hebt gedaan.

voorraadkast indelen

Meer info nodig over een voorraadkast indelen?

Wil je graag nog meer tips en tricks om je voorraadkast in te delen? Neem dan contact met ons op of kom eens langs in onze toonzaal! We geven je graag advies op maat van jouw wensen en noden. 

Meer inspiratie nodig?

Laat je verleiden door onze keukens en download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën voor jouw nieuwe droomkeuken!

Cover-ebook
Scroll naar boven