Keukeninspiratie en keukentrends

Je vindt ze hier

Een hoogglans keuken past perfect in je modern, strak interieur


Ben jij een liefhebber van chique, strakke en minimalistische interieurs? Dan zal een hoogglans keuken hoogstwaarschijnlijk bij jou in de smaak vallen. Nog niet helemaal overtuigd? Wij helpen je om de knoop door te hakken!

Daarom kies je voor een hoogglans keuken

De keukenkasten hebben een grote impact op de look en feel van een keuken. Vooral de afwerking van de keukenkasten bepaalt voor een groot stuk de keukenstijl. Zo worden de kasten steeds voorzien van een laklaag. Je hebt de keuze uit een matte of een hoogglans lak.

Kies je voor een hoogglans lak, dan kies je voor een strakke en moderne keuken. Bevindt de keuken zich in een donkere hoek? Dan heb je nog een extra reden om voor dit type keuken te kiezen. Doordat de hoogglans licht weerkaatst wordt een ruimtelijke indruk gecreëerd. Je keuken zal er dus groter uitzien dan ze in werkelijkheid is. Het effect is nog groter als je hoogglans met wit combineert.

hoogglans keuken

De keerzijde van de medaille

Maar een hoogglans keuken brengt ook enkele nadelen met zich mee. Staat deze keuken in de volle zon? Dan kunnen er ergerlijke schitteringen ontstaan. Daarnaast zijn vlekken en vette vingers goed zichtbaar wanneer de zon op de hoogglans lak terecht komt. Hou je niet van schoonmaken? Dan is dit type keuken minder interessant voor jou. Deze keuken vereist namelijk veel onderhoud.

Bovendien is het ook opletten geblazen voor krassen op je hoogglans keuken. Ook ligt het prijskaartje van een keuken met hoogglans lak iets hoger dan een matte keuken. Maar de lak zorgt er dan wel weer voor dat de oppervlaktes zeer stevig en mooi zijn, én dat vuil en vocht niet in de keukenkasten kunnen indringen.

Meer info nodig?

Wil je graag nog meer weten over de hoogglans keuken? Ben je benieuwd wat er juist mogelijk is in jouw situatie? Neem dan contact met ons op of kom eens langs in onze toonzaal! We geven je graag advies op maat van jouw wensen en noden. 

Meer inspiratie nodig?

Laat je verleiden door onze keukens en download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën voor jouw nieuwe droomkeuken!

Cover-ebook
Scroll naar boven