Keukeninspiratie en keukentrends

Je vindt ze hier

Het nut van een inbouwstopcontact in de keuken

Ben je je nieuwe keuken aan het samenstellen? Vergeet dan zeker de stopcontacten niet! Het zal je verbazen hoeveel keukentoestellen een eigen stopcontact nodig hebben. Heb je gekozen voor een strakke, moderne keuken? Dan verwerk je de stopcontacten best op een slimme en nette manier in het geheel. Dé oplossing? Een inbouwstopcontact in de keuken!

De voordelen van een inbouwstopcontact in de keuken

Stopcontacten zijn onmisbaar in de keuken. Niet alleen de vaste keukentoestellen (denk aan de koelkast, de oven en de kookplaat) hebben elk hun eigen stopcontact nodig, ook de verschillende losse keukenapparaten (van de koffiemachine tot de broodrooster) kunnen niet zonder. Wanneer je een nieuwe keuken gaat plaatsen is het handig om meteen inbouwstopcontacten te voorzien.

Doordat inbouwstopcontacten niet of nauwelijks uitsteken ziet het geheel er vaak strakker en bijgevolg mooier uit. En dat is niet het enige voordeel. Een inbouwstopcontact is enorm veilig en compact. De ideale oplossing als je niet veel ruimte hebt in je keuken. Bovendien bestaan deze stopcontacten in allerlei vormen en formaten.

inbouwstopcontact keuken

Wat zijn de mogelijkheden?

De meest voorkomende plek voor een stopcontact is natuurlijk in de muur, net boven het keukenblad. Maar tegenwoordig worden stopcontacten meer en meer ingebouwd in het keukenblad zelf. Dit type stopcontacten bestaat in verschillende vormen:

  • Inbouwstopcontact met schuifsysteem:

Bij een schuifsysteem dekt een klepje de ongebruikte stopcontacten af. Zo kan er geen stof of vuil inkomen en lijkt het werkblad één geheel. Wil je het gebruiken, dan moet je het klepje opzij of omhoog duwen.

  • Pop-up stopcontact:

Als dit type inbouwstopcontact niet gebruikt wordt, dan zie je het niet. Met een simpele druk op de bovenkant komt het omhoog en kan je er gebruik van maken.

  • Satelliet stopcontact:

Dit stopcontact steekt uit boven tafel en is steeds goed bereikbaar. Vaak kunnen deze systemen ook rond hun as draaien.

Hou je je werkblad liever vrij, dan kan je ook een stopcontact in de tafelpoot van je eettafel of bartafel laten bouwen. Of je kan ervoor kiezen om ze in je keukenkasten of -lades te verwerken.

Meer informatie nodig?

Wil je graag nog meer weten over het nut van een inbouwstopcontact in de keuken? Of ben je benieuwd wat er mogelijk is in jouw situatie? Neem dan contact met ons op of kom eens langs in onze toonzaal! We geven je graag advies op maat van jouw wensen en noden. 

Meer inspiratie nodig?

Laat je verleiden door onze keukens en download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën voor jouw nieuwe droomkeuken!

Cover-ebook
Scroll naar boven