Keukeninspiratie en keukentrends

Je vindt ze hier

Het voordeel van een conventionele oven in je keuken

Sta je op het punt om je droomkeuken samen te stellen? Dan zijn er heel wat zaken waar je goed moet over nadenken. Niet alleen de keukenkasten, het werkblad en de keukenachterwand zijn belangrijke onderdelen van je nieuwe keuken, ook de apparatuur verdient de nodige aandacht .

Zo is een keuken nooit compleet zonder een oven, maar er bestaan heel wat verschillende ovens. Wij vertellen je graag iets meer over de conventionele oven.

Wat is een conventionele oven?

Nog nooit van een conventionele oven gehoord? Waarschijnlijk klinkt een elektrische oven, een synoniem voor dit type oven, je wel bekend in de oren. Een conventionele oven is het meest traditionele ovensysteem. In deze oven heb je geen warmtecirculatie, de oven wordt verwarmt door een stralingswarmte boven- en onderaan in de oven.

In vergelijking met een heteluchtoven wordt de warmte in dit soort oven stabieler verdeeld. Hierdoor wordt het gerecht dat je wilt bereiden gelijkmatig verwarmd.

conventionele oven

Wat zijn de voordelen?

Hou je ervan om taarten en koekjes te bakken? Dan is een conventionele oven zeker iets voor jou! De stabiele verdeling van de warmte biedt vooral bij het bakproces een enorm voordeel. Je bakt rustiger en gelijkmatiger en met meer controle. Doordat de lucht niet rondcirculeert zal het eten in de oven ook minder snel uitdrogen.

Hou er wel rekening mee dat dit type oven minder geschikt is om op meerdere niveaus tegelijk te bakken. Doordat de warmte van boven en beneden komt, wordt de warmte tegengehouden door een plaat of bakvorm. Wat wel een voordeel is, is dat je de temperatuur plaatselijk kan regelen.

Meer weten?

Wil je graag nog meer weten over een conventionele oven? Of ben je benieuwd welke oven voor jou het meest geschikt is? Neem dan contact met ons op of kom eens langs in onze toonzaal. We geven je graag advies op maat van jouw wensen en noden. 

Meer inspiratie nodig?

Laat je verleiden door onze keukens en download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën voor jouw nieuwe droomkeuken!

Cover-ebook
Scroll naar boven