Keukeninspiratie en keukentrends

Je vindt ze hier

Open keukenkasten geven je keuken een uniek karakter

Door de jaren heen zijn er al heel wat trends met betrekking tot keukenkasten de revue gepasseerd. Eerst waren gesloten kasten extreem populair, daarna volgden de zwevende keukenkasten. Een trend die momenteel aan een steile opmars bezig is zijn de open keukenkasten.

De voordelen van open keukenkasten

Open keukenkasten zijn helemaal in, en terecht. Ze passen perfect in elk interieur en geven je keuken een uniek karakter. Maar open keukenkasten hebben nog veel meer te bieden: 

  • Praktisch en sfeervol

Open kasten en planken bieden niet alleen extra opbergruimte, ze maken je keuken ook een stuk gezelliger. Door er unieke familiefoto’s op te plaatsen maak je je keuken heel wat persoonlijker. Of je kan er je mooiste servies in uitstallen of ze decoreren met enkele leuke planten. Zo geef je je keuken extra kleur. Of wat dacht je van glazen bokalen met ontbijtgranen, rijst, suiker, pasta…? De mogelijkheden zijn eindeloos!

  • De ideale combinatie: open en gesloten kasten

Jammer genoeg kan je niet al je keukenspullen in open kasten uitstallen. Combineer daarom open kasten met gesloten kasten zodat je je minder fraaie keukenspullen eenvoudig kan verbergen. Gesloten kasten zorgen ook voor rust in de keuken en vermijden dat de ruimte een rommelige uitstraling krijgt.

  • Goedkope oplossing

And last but not least: open keukenkasten zijn goedkoper. Er komen geen scharnieren, handgrepen of softclose-systemen aan te pas dus ze zijn in een mum van tijd geplaatst!

open keukenkasten

Geschikt voor elke keukenstijl

Of je nu houdt van een strakke moderne keukenstijl, een landelijke stijl of helemaal weg bent van industriële keukens, één ding is zeker: open kasten passen in elk plaatje. Gekozen voor een moderne keuken met strakke uitstraling? Dan raden we je aan om een open kast te integreren in de muur. Let wel op dat je de kast niet te vol zet zodat je de moderne look en feel van de keuken behoudt.

Bij industriële keukens kan je dan weer het best kiezen voor zwarte metalen planken of kasten. Je kan er stoere, robuuste houten schalen op plaatsen zodat de industriële uitstraling nog meer tot zijn recht komt. Fan van landelijke keukens? Dan is een dikke rustieke plank een prachtige en sfeervolle toevoeging.

Meer weten?

Wil je graag nog meer weten over open keukenkasten? Of ben je benieuwd wat mogelijk is in jouw situatie? Neem dan contact met ons op of kom eens langs in onze toonzaal. We geven je graag advies op maat van jouw wensen en noden. 

Meer inspiratie nodig?

Laat je verleiden door onze keukens en download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën voor jouw nieuwe droomkeuken!

Cover-ebook
Scroll naar boven