Keukeninspiratie en keukentrends

Je vindt ze hier

De magie van een zwevende keuken

Heb je jouw droomkeuken nog niet gevonden? Misschien is een zwevende keuken wel iets voor jou! Het is de ideale keuken voor iedereen die houdt van een moderne, strakke stijl. Bovendien oogt deze keuken niet alleen mooi, ze is ook praktisch én hygiënisch. Meer dan het overwegen waard dus!

Een zee van ruimte

Is je keukenruimte eerder aan de kleine kant? Dan heb je nog een extra reden om voor een zwevende keuken te kiezen! Doordat de keukenkasten aan de muur worden gemonteerd blijft de vloer zichtbaar. Dit creëert een optisch effect waardoor de keuken een stuk ruimtelijker oogt. Moet je met een zwevende keuken inboeten op opbergruimte? Niets is minder waar! Zwevende keukenkasten bieden evenveel opbergruimte als standaard keukenkasten.

Een ander interessant voordeel van een zwevende keuken is dat het een erg hygiënische keuken is. Doordat de kasten niet op de grond staan, kan je de keukenvloer heel eenvoudig schoon houden. Onder de keukenkasten is namelijk meer dan genoeg ruimte voor een stofzuiger en een dweil. 

zwevende keuken

Een zwevende keuken, hoe werkt dat?

Het ziet er misschien futuristisch uit, maar er zijn helemaal geen magische krachten nodig om keukenkasten te laten zweven. Het enige dat je nodig hebt is een stevige achterwand. Uiteraard is het ook essentieel om het juiste bevestigingsmateriaal te gebruiken. Zo zorg je ervoor dat de kasten recht hangen en dat ze voldoende gewicht kunnen dragen. Bovendien voorkomt het materiaal ook dat de kasten op termijn los gaan zitten of dat de muren beschadigd worden.

Beschikt je keuken niet over een stevige achterwand? Door de plint die onderaan de keukenkasten gevestigd is verder naar achter te plaatsen, krijg je een gelijkaardig resultaat.

Meer weten?

Wil je graag nog meer weten over een zwevende keuken? Of ben je benieuwd wat mogelijk is in jouw situatie? Neem dan contact met ons op of kom eens langs in onze toonzaal. We geven je graag advies op maat van jouw wensen en noden. 

Meer inspiratie nodig?

Laat je verleiden door onze keukens en download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën voor jouw nieuwe droomkeuken!

Cover-ebook
Scroll naar boven