Keukeninspiratie en keukentrends

Je vindt ze hier

Kokendwaterkraan: daarom is het een goed idee

Met een kokendwaterkraan verlies je geen tijd meer als je een kopje thee wilt zetten en je spaghetti staat in 1, 2, 3 op tafel. Wachten op kokend water is voorgoed verleden tijd. Maar is het wel veilig? We pluizen het graag voor je uit.

Hoe werkt het?

Een kokendwaterkraan is een keukenkraan die naast koud, warm en 100°C kokend water ook gekoeld/ gefilterd en bruisend water genereert. Maar hoe werkt het juist? Een kokendwaterkraan bestaat uit twee delen: de kraan die op het aanrecht wordt geplaatst en het reservoir eronder. In het reservoir wordt het water op 110°C bewaard. Het reservoir is goed geïsoleerd zodat het water nergens naartoe kan. Daardoor is er weinig energie nodig om het water in het reservoir op temperatuur te houden.  

Laat je overtuigen door de vele voordelen

Je bespaart niet alleen tijd met een kokendwaterkraan, het voegt écht waarde toe aan je huishouden en wel om deze redenen:

  • Je haalt alles uit één kraan: 100°C kokend, warm, koud, bruisend en gefilterd water;
  • Je bespaart energie dankzij het reservoir;
  • Van een gekookt eitje in de ochtend, een fris glas bruiswater bij het avondeten tot een heerlijk kopje thee net voor het slapen gaan. Het komt de hele dag door van pas;
  • Het is duurzaam want je gebruikt minder water, energie en plastic afval;
  • Je water smaakt beter.

Daarnaast is een kokendwaterkraan ook 100% veilig. Het heeft een kindveilige bedieningsknop die je eerst twee keer moet indrukken en vervolgens moet draaien voordat er kokend water uit de kraan stroomt. De kraan kan ook niet omvallen in tegenstelling tot een waterkoker of een pan op het vuur.

Belangrijk om te weten: wanneer je een kokendwaterkraan laat plaatsen moet je een kast van minimum 60 cm breed voorzien om het hele systeem in te plaatsen en je hebt zeker één stopcontact nodig. Een kokendwaterkraan kan zowel in een bestaande keuken als in een nieuwe keuken geplaatst worden.

kokendwaterkraan

Quooker of Grohe?

Wij installeren kokendwaterkranen van de merken Quooker en Grohe. Bij Quooker is de Quooker Flex het populairst. Dit is de enige Quooker-kraan met een handige flexibele uittrekslang. Deze kraan geeft je warm, koud en 100°C kokend water. Wil je graag ook koel bruisend en gefilterd water? Dan kan je de Flex combineren met de Quooker Cube. Met dit systeem heb je alles in één. De kranen zijn verkrijgbaar in chroom, roestvrij staal en in het zwart.

Bij het merk Grohe heb je keuze uit twee modellen: Grohe Blue en Grohe Red. Grohe Blue geeft je gefilterd, gekoeld en bruisend water. Grohe Red is een keukenkraan waaruit ook kokend water kan stromen.

Meer weten over kokendwaterkraan?

Ben je helemaal overtuigd en wil je er graag één laten plaatsen? Of heb je liever nog wat meer informatie? Neem dan snel contact met ons op. We helpen je graag verder!

Meer inspiratie nodig?

Laat je verleiden door onze keukens en download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën voor jouw nieuwe droomkeuken!

Cover-ebook
Scroll naar boven