Keukeninspiratie en keukentrends

Je vindt ze hier

Waarom zijn keukenlades praktischer dan kasten?


Of je nu een nieuwe keuken aankoopt of van plan bent om je bestaande keuken te renoveren, één ding is belangrijk: voorzie voldoende opbergruimte. Je kan je keukengerei opbergen in keukenlades of kasten. Maar wat is de beste keuze? Wij helpen je om deze knoop door te hakken.

Daarom kies je voor keukenlades

Lades maken het leven in een keuken een stuk eenvoudiger. Zo heb je niet alleen op elk ogenblik een goed en duidelijk zicht op de lade-inhoud, ze bieden ook een ergonomisch comfort. Dankzij keukenlades hoef je je niet langer suf te zoeken naar die ene keukenbot die helemaal achteraan in de kast zit. Ook zal je je minder moeten bukken, en daar zal vooral je rug je dankbaar voor zijn. Op zoek naar meer tips voor een ergonomische keuken? Check dan zeker onze vorige blog.

Wist je trouwens dat je in een lade meer opbergruimte hebt dan in een kast? Doordat lades de ruimte veel beter benutten kan je tot 55% meer opbergruimte creëren. Kies bij voorkeur voor extra brede en diepe lades. Bovendien maak je met handige lade-indelingen en praktische accessoires zoals besteklades, bordenhouders en kruidenlades optimaal gebruik van de beschikbare ruimte in de lades.

keukenlades

Zorg voor een optimale indeling

De ideale keuken bestaat uit zowel lades als keukenkasten. Boven het aanrecht worden vaak kasten geïnstalleerd. Het nadeel van kasten in de hoogte? De bovenste planken zijn minder goed bereikbaar. In de hoeken worden er dan weer hoekkasten geplaatst. Wil je de ruimte van je hoekkast optimaal benutten? Kies dan voor het LeMans uittreksysteem. Het systeem bestaat uit draaiende plateaus die de kast tot in de verre hoek vullen.

Meer weten?

Ben je er nog steeds niet uit of je best kiest voor keukenlades of kasten? Heb je graag nog wat meer informatie? Neem dan contact met ons op! We geven je graag advies op maat van jouw wensen en noden. 

Meer inspiratie nodig?

Laat je verleiden door onze keukens en download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën voor jouw nieuwe droomkeuken!

Cover-ebook
Scroll naar boven