Keukeninspiratie en keukentrends

Je vindt ze hier

De parallelkeuken gewikt en gewogen

Doet de term ‘parallelkeuken’ niet meteen een belletje rinkelen? Eigenlijk is het gewoon een keuken waarbij de belangrijkste elementen, zoals het kookeiland en het kastengedeelte, parallel tegenover elkaar staan. Niks bijzonders? Toch wel! Wij vertellen je er graag alles over.

De eigenschappen van een parallelkeuken

Dankzij de eenvoudige en strakke opstelling leent een parallelkeuken zich uitstekend voor een moderne keukeninrichting. Door kleuren en vormen te combineren kan je er zelfs een designkeuken van maken. Heb je liever een landelijke stijl? Dan kies je best voor klassiekere vormen.

Dit soort keuken is geschikt voor grote en kleine ruimtes. Maak de ruimte tussen de twee keukenelementen echter niet te smal, zo niet kunnen je kasten niet tegelijkertijd open. Maak je de ruimte te breed, dan wordt het minder efficiënt werken.

Wil je de bruikbaarheid van een parallelkeuken ten top drijven, installeer dan je kookplaat, spoelbak en koelkast aan dezelfde kant.

Parallelkeuken

Een parallelkeuken op maat

Afhankelijk van je wensen maken wij jouw parallelkeuken exact zoals jij het wil. Heb je erg veel ruimte, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor extra diepe werkbladen en diepere keukenkasten. Is de beschikbare ruimte eerder beperkt, dan zoeken we samen naar creatieve oplossingen om toch de keuken van je wensen te bouwen.
Denk zeker ook aan de kleur van je keukenelementen. Lichte tinten kunnen natuurlicht in je ruimte reflecteren. Donkere kleuren geven het gevoel dat de ruimte kleiner wordt.

Wil je meer weten?

Lijkt een parallelkeuken je wel iets? Maak gerust een afspraak met ons zodat we deze piste samen verder kunnen verkennen. Onze adviseurs staan klaar om jou te helpen.

Meer inspiratie nodig?

Laat je verleiden door onze keukens en download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën voor jouw nieuwe droomkeuken!

Cover-ebook
Scroll naar boven