Keukeninspiratie en keukentrends

Je vindt ze hier

5 tips bij het kiezen van een keuken

Heb je net een woning gekocht of heeft je huidige keuken nood aan een grondige upgrade? Dan sta je voor een moeilijke opdracht: een keuken kiezen die aan al jouw wensen en noden voldoet. Maar geen nood, onze tips helpen je bij je zoektocht naar de perfecte keuken!

Tip 1: Indeling

We beginnen meteen met het allerbelangrijkste: de keukenindeling. Keukens met een kookeiland zijn erg populair, maar heb je daar wel voldoende plaats voor? Misschien is een hoekkeuken, een rechte keuken, eentje met een u-vorm of l-vorm wel iets voor jou? Bekijk op voorhand wat er praktisch haalbaar is binnen de beschikbare ruimte.

Tip 2: De juiste apparatuur

Heb je al enig idee welke toestellen zeker aanwezig moeten zijn in je nieuwe keuken? Ben jij of is je partner een echte keukenprins/-prinses? Hou je ervan om met het hele gezin samen te koken? Voor hoeveel personen moet er dagelijks gekookt worden? En hoe belangrijk zijn bepaalde merken bij de keuze van je toestellen? Stuk voor stuk belangrijke vragen waar je best goed over nadenkt.

Tip 3: Duurzaamheid

In een keuken wordt intens geleefd. Daarom is naast de look van je keuken, ook de duurzaamheid ervan van cruciaal belang. Informeer je grondig over de technische eigenschappen van het materiaal. Vraag bijvoorbeeld of het werkblad duurzaam is. Zo maak je een weloverwogen keuze.

keuken kiezen

Tip 4: Laat je keuken op maat maken

Een gouden tip: zorg dat je keuken ergonomisch is. De juiste werkhoogte is namelijk essentieel. Zijn jij en je partner groter of kleiner dan gemiddeld? Dan zijn jullie beter af met een werkblad op aangepaste hoogte. Als je keuken eerder aan de kleine kant is kan je de ruimte optimaal benutten met maatwerk. Je zal versteld staan hoeveel extra opbergruimte kasten bieden die iets hoger of dieper zijn dan de standaardkasten.

Tip 5: Laat je inspireren

And last but not least: doe voldoende inspiratie op voordat je aan je grote zoektocht begint. Het internet staat vol met keukeninspiratie. Bekijk zeker ook eens onze realisaties of download onze gratis brochure boordevol inspiratie en ideeën. Je kan ook een moodboard maken met je partner. Zo krijgt de keukenverkoper een goed beeld naar wat jullie op zoek zijn.

keuken kiezen

De juiste keuken kiezen? Demo Keukens helpt je graag!

Hulp nodig bij het kiezen van je nieuwe keuken? Of kan je nog wat tips gebruiken? Neem dan contact met ons op of kom eens langs in onze toonzaal! We geven je graag advies op maat van jouw wensen en noden. 

Meer inspiratie nodig?

Laat je verleiden door onze keukens en download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën voor jouw nieuwe droomkeuken!

Cover-ebook
Scroll naar boven