Keukeninspiratie en keukentrends

Je vindt ze hier

Voordelen inductie kookplaat: snel, veilig en energiezuinig

Wie dagelijks achter de potten staat, zoekt vooral naar comfort. Dat betekent een kookplaat die snel warm is, waar je veilig op kan koken en die bovendien weinig verbruikt. Geen wonder dat we in 95 % van onze nieuwe keukens een inductiekookplaat installeren. Voordelen inductie kookplaat? We zetten ze voor jou allemaal op een rijtje. 

Voordelen inductie kookplaat: 5 keer slimmer koken

  • Snel aan de kook

Een inductiekookplaat verhit de pan snel. Dat betekent een kortere kooktijd én sneller aan tafel. Wist je trouwens dat minder lang koken ook betekent dat de voedingswaarden van je gerecht beter worden behouden?  Lekker snel én gezond!

  • Makkelijk

Inductiekookplaten maken het koken écht makkelijk. Alleen wanneer je de pan op een kookzone zet, wordt de kookplaat warm. De kookplaat werkt namelijk alleen als ze contact maakt met een pan voor inductievuur. 

Je kan de pan trouwens eender waar op de kookzone zetten. De inductiekookplaat detecteert de grootte en de vorm van je pan en verwarmt precies dat deel waar je pan op staat. 

Je kan ook kiezen voor een inductiekookplaat met flexzones waarop je je pan makkelijk doorschuift. Een zone om aan te schroeien en eentje om warm te houden bijvoorbeeld. 

Voordelen inductie kookplaat
  • Snel schoon

Een inductiekookplaat is vlak en glad. Er zijn dus geen lastige hoekjes en kantjes om schoon te maken. Een doekje met wat detergent erover en je bent klaar.

  • Altijd veilig

Een inductiekookplaat verwarmt alleen dat deel van je kookplaat waar ook effectief een pan op staat. De rest van het vuur wordt niet heet. Haal je je pan van het vuur, dan schakelt de kookplaat zich automatisch uit. Veilig voor jou en voor kleine helpers bijvoorbeeld. 

  • Energiezuinig

Omdat een inductiekookplaat efficiënt gebruik maakt van de warmte, is ze erg energiezuinig. De warmte gaat direct naar de pan en daarom is er weinig warmteverlies. 

Mooi meegenomen

Inductiekookplaten hebben een strakke uitstraling en passen bij elke keukenstijl. Je kan zelfs kiezen voor een matzwarte inductiekookplaat voor een extra modern effect. 

Voordelen inductie kookplaat: overtuigd? 

Maak dan een afspraak met je persoonlijke adviseur of neem contact met ons op. Wij vertellen je alles over de voordelen van de verschillende inductiekookplaten in ons assortiment. En we adviseren je bij de keuze van jouw droomkeuken. Bovendien ontvang je tot 30 september 2020 bij aankoop van een Smeg inductiekookplaat of inductiefornuis met Multizone of Flexizone een gratis Smeg gietijzeren grillplaat ter waarde van €279,00*.

* = alleen geldig voor particulieren

Meer inspiratie nodig?

Laat je verleiden door onze keukens en download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën voor jouw nieuwe droomkeuken!

Cover-ebook
Scroll naar boven