Keukeninspiratie en keukentrends

Je vindt ze hier

Nieuwe keuken kopen? Met onze tips maak je er een succes van!


Een nieuwe keuken kiezen is geen gemakkelijke opdracht en bovendien een behoorlijke investering. Je keuken moet niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch, ergonomisch en duurzaam. Onze tips helpen je bij je zoektocht naar de perfecte keuken.

Tip 1: Deel je keuken op in werkzones

Moet je keuken zo praktisch mogelijk zijn? Deel ze dan op in vijf werkzones (voorraad, opbergen, spoelen, voorbereiden, koken/bakken). Elke zone heeft zijn eigen functie binnen de keukenactiviteiten. Hoe je deze zones ten opzichte van elkaar positioneert bepaalt hoe efficiënt je in je keuken zal kunnen werken.

Tip 2: Voorzie voldoende werkruimte

Dé oplossing voor meer werkruimte in je keuken? Een groter werkblad kiezen. Standaard is een werkblad 60 cm diep. Heb je heel wat apparaten die een plekje moeten krijgen op het werkblad, dan kies je best voor een werkblad met een diepte van 70 cm. Zo blijft er meer werkruimte over.

Nog plaats te kort tijdens het koken? Met slimme spoelbakaccessoires verander je je spoelbak in 1,2,3 in een multifunctioneel werkvlak. Je creëert niet alleen extra werkruimte op en rond de spoelbak, je zal ook een pak sneller en efficiënter werken.

nieuwe keuken

Tip 3: Voldoende opbergruimte

Je gloednieuwe keuken van voldoende opbergruimte voorzien? Kies voor keukenlades in plaats van kasten! Door met lades te werken benut je de ruimte optimaal. Zeker als je voor extra brede en diepe lades kiest. Bovendien heb je met lades op elk ogenblik een goed en duidelijk zicht op de lade-inhoud en bieden ze ook een ergonomisch comfort.

Tip 4: Kies voor een ergonomische keuken

Je brengt dagelijks heel wat tijd door in de keuken. Zorg er dus voor dat je keuken ergonomisch is. Zo is de juiste werkhoogte essentieel. Ideaal ligt het werkblad 12 tot 15 cm onder je ellenbogen. Belangrijk is ook dat je je andere toestellen op een comfortabele hoogte plaatst. Meer weten over een ergonomische keuken? Lees er alles over in deze blog.

nieuwe keuken

Tip 5: Duurzaamheid

Je keuken krijgt heel wat te verduren. Vorken en messen die krassen achterlaten, olie- en vetvlekken, gloeiend hete pannen, keukenkasten die vaak open en dicht gaan,… Besteed dus bij het samenstellen van je keuken voldoende aandacht aan de duurzaamheid van de materialen, want je keuken moet nog jaren meegaan.

Een nieuwe keuken kopen? Demo Keukens helpt je graag!

Op zoek naar een nieuwe keuken of kan je nog wat tips gebruiken? Neem dan zeker contact met ons op of kom eens langs in onze toonzaal. We geven je graag advies op maat van jouw wensen en noden. 

Meer inspiratie nodig?

Laat je verleiden door onze keukens en download eenvoudig en GRATIS onze brochure boordevol inspiratie en ideeën voor jouw nieuwe droomkeuken!

Cover-ebook
Scroll naar boven